Butik

I Vete–Kattens butik kan du köpa bland annat bröd, tårtor och bakverk, samt våra egenförpackade
skorpor, kakor och praliner och sylt. Du kan också beställa varor hem eller till ditt företag.
Via länken nedan hittar du hela vårt beställningssortiment, och där kan du också göra din beställning

 

Beställningssortiment

Tårtor

Tårtan är själva symbolen för fest och firande. Vare sig man fyller år, firar bröllopsdag eller gläds
åt en examen eller framgång på jobbet, så är tårtan lika självklar som välkommen. Och efter åratal av
späkande bantningsflugor och vikthysteri verkar det som att vi numera har en mer balanserad syn på
välmående, där vi tillåts hylla njutningen och belöna oss själva. Så nu äter vi tårta också enbart för att det är
gott! Det tycker vi om. Men det är skillnad på tårtor och tårtor. Vi är till exempel ett av de få konditorierna i
Stockholm som gör våra egna anslag, dvs. tårtbottnarna. Det gör stor skillnad för smaken. Vi använder bara
Valrhonachoklad och Tahitivanilj, och givetvis alltid riktigt smör och grädde. Och socker är vårt enda
konserveringsmedel!

Nedan finner du vårt tårtsortiment. Givetvis bakar Vete-Katten även bröllopstårtor. De görs
enligt dina specifika önskemål och i storlekar från 15 bitar och uppåt. Bröllopstårtor måste beställas
minst två veckor i förväg. Välkommen att boka ett möte med oss – ring 08-20 84 05
eller maila till info@vetekatten.se.

För dig som behöver en allergivänlig tårta finns Leotårtan.
Den är bakad utan gluten-, mjölk- och laktos och innehåller inga nötter eller ägg.
Läs mer om Leotårtan nedan.

4 BITAR 180 KR / 6 BITAR 280 KR
10 BITAR 430 KR / 12 BITAR 480 KR

Double layer mud cake

Vete–Kattens version av den klassiska chokladkakan. Laktosfri, ej bakad med nötter och mandel.

Ingredienser: ägg, socker, mjöl, vegetabilisk fett, 70% choklad, laktosfri grädde.

Säljs i 6, 10 bitar

Läs mer

Double layer mud cake

Vete–Kattens version av den klassiska chokladkakan. Laktosfri, ej bakad med nötter och mandel.

Ingredienser: ägg, socker, mjöl, vegetabilisk fett, 70% choklad, laktosfri grädde.

Säljs i 6, 10 bitar

Drottninggräddtårta

Anslagsbottnar varvade med hemkokt vaniljkräm, hallon, fluffig gräddkant och rosetter. På toppen hallon och blåbär. Ej bakad med nötter och mandel.

Ingredienser: ägg, socker, mjöl, grädde, vanilj,mjölk, maizena, hallon och blåbär.

Säljs i 6, 10, 12 bitar

Läs mer

Drottninggräddtårta

Anslagsbottnar varvade med hemkokt vaniljkräm, hallon, fluffig gräddkant och rosetter. På toppen hallon och blåbär. Ej bakad med nötter och mandel.

Ingredienser: ägg, socker, mjöl, grädde, vanilj,mjölk, maizena, hallon och blåbär.

Säljs i 6, 10, 12 bitar

Fruktmazarin

Mazarinbotten med nykokt vaniljkräm, toppad med färsk frukt och bär. Denna tårta går att beställa laktosfri (minst 3 arbetsdagar i förväg).

Ingredienser: mandel, smör, mjöl, mjölk, maizena, socker, ägg, frukt, bär och pektin.

Säljs i 4, 6, 10, 12 bitar

Läs mer

Fruktmazarin

Mazarinbotten med nykokt vaniljkräm, toppad med färsk frukt och bär. Denna tårta går att beställa laktosfri (minst 3 arbetsdagar i förväg).

Ingredienser: mandel, smör, mjöl, mjölk, maizena, socker, ägg, frukt, bär och pektin.

Säljs i 4, 6, 10, 12 bitar

Gräddtårta med frukt

Anslagsbottnar varvade med hemkokt vaniljkräm, hallon, fluffig gräddkant och rosetter. På toppen färsk frukt. Ej bakad med nötter och mandel.

Ingredienser: ägg, socker, mjöl, grädde, vanilj, mjölk, maizena, hallon och färsk frukt.

Säljs i 6, 10, 12 bitar

Läs mer

Gräddtårta med frukt

Anslagsbottnar varvade med hemkokt vaniljkräm, hallon, fluffig gräddkant och rosetter. På toppen färsk frukt. Ej bakad med nötter och mandel.

Ingredienser: ägg, socker, mjöl, grädde, vanilj, mjölk, maizena, hallon och färsk frukt.

Säljs i 6, 10, 12 bitar

Jordgubbsmazarin

Oktober-April 50kr extra.
Mazarinbotten med nykokt vaniljkräm, toppad med massor av färska jordgubbar. Denna tårta går att beställa laktosfri(minst 3 arbetsdagar i förväg).

Ingredienser: mandel, smör, mjöl, mjölk, maizena, socker, ägg, jordgubbar och pektin.

Säljs i 4, 6, 10, 12 bitar

Läs mer

Jordgubbsmazarin

Oktober-April 50kr extra.
Mazarinbotten med nykokt vaniljkräm, toppad med massor av färska jordgubbar. Denna tårta går att beställa laktosfri(minst 3 arbetsdagar i förväg).

Ingredienser: mandel, smör, mjöl, mjölk, maizena, socker, ägg, jordgubbar och pektin.

Säljs i 4, 6, 10, 12 bitar

Leotårta

Allergivänlig. Mörk chokladmousse med aprikos, toppad av aprikosgelé med röda vinbär. Leotårtan är en allergivänlig tårta, vilket innebär att den är bakad utan ägg, mjölk, nötter och mandel.

Ingredienser: Sempers glutenfria havrekex, Oatly i Mat, gelatin, aprikos, socker och Valrhonachoklad 70%.

Säljs i 6, 10 bitar

Läs mer

Leotårta

Allergivänlig. Mörk chokladmousse med aprikos, toppad av aprikosgelé med röda vinbär. Leotårtan är en allergivänlig tårta, vilket innebär att den är bakad utan ägg, mjölk, nötter och mandel.

Ingredienser: Sempers glutenfria havrekex, Oatly i Mat, gelatin, aprikos, socker och Valrhonachoklad 70%.

Säljs i 6, 10 bitar

Princesstårta

Denna kunglighet bland tårtor bakar vi på vårt eget hemliga sätt, vilket ger en alldeles unik smak och krämighet. Anslagsbottnar varvade med hemkokt vaniljkräm och hallon, omslutna av ett tjockt täcke vispad grädde. Allt inkapslat i grön marsipan pudrad med florsocker.

Ingredienser: mjöl, ägg, socker, grädde, mjölk, maizena, smör, vanilj och mandel.

Säljs i 6, 10, 12 bitar

Läs mer

Princesstårta

Denna kunglighet bland tårtor bakar vi på vårt eget hemliga sätt, vilket ger en alldeles unik smak och krämighet. Anslagsbottnar varvade med hemkokt vaniljkräm och hallon, omslutna av ett tjockt täcke vispad grädde. Allt inkapslat i grön marsipan pudrad med florsocker.

Ingredienser: mjöl, ägg, socker, grädde, mjölk, maizena, smör, vanilj och mandel.

Säljs i 6, 10, 12 bitar

Schwartzwald

Gjord helt enligt ursprungsreceptet: hasselnötsmaräng penslad med mörk choklad och varvad med grädde. Inslagen i tunna brickor av mörk choklad.

Ingredienser: grädde, hasselnöt, äggvita, socker, mörk choklad 70%.

Säljs i 6, 10, 12 bitar

Läs mer

Schwartzwald

Gjord helt enligt ursprungsreceptet: hasselnötsmaräng penslad med mörk choklad och varvad med grädde. Inslagen i tunna brickor av mörk choklad.

Ingredienser: grädde, hasselnöt, äggvita, socker, mörk choklad 70%.

Säljs i 6, 10, 12 bitar

Smultron

Vit chokladmousse med smultronpannacotta och anslagsbotten smaksatt med Cointreau. Kantad med brickor av vit choklad. Ej bakad med nötter och mandel.

Ingredienser: ägg, socker, mjöl, grädde, vit choklad, gelatin, smultronpuré, yoghurt, citronjuice, Cointreau.

Sälj i 4, 6, 10, 12 bitar

Läs mer

Smultron

Vit chokladmousse med smultronpannacotta och anslagsbotten smaksatt med Cointreau. Kantad med brickor av vit choklad. Ej bakad med nötter och mandel.

Ingredienser: ägg, socker, mjöl, grädde, vit choklad, gelatin, smultronpuré, yoghurt, citronjuice, Cointreau.

Sälj i 4, 6, 10, 12 bitar

Sydfransk kolatårta

Chokladkolakräm på en botten av hasselnötsmaräng, pudrad med Valrhonakakao.

Ingredienser: smör, grädde, ägg, hasselnötter, socker, maizena, 70% Guanajachoklad och mjölk.

Säljs i 6, 10, 12 bitar

Läs mer

Sydfransk kolatårta

Chokladkolakräm på en botten av hasselnötsmaräng, pudrad med Valrhonakakao.

Ingredienser: smör, grädde, ägg, hasselnötter, socker, maizena, 70% Guanajachoklad och mjölk.

Säljs i 6, 10, 12 bitar

Trio

Tre lager krämig chokladmousse; mörk, ljus och vit. Botten av krispig digestive, pudrad med Valrhonas aromatiska kakao. Ej bakad med nötter och mandel.

Ingredienser: vit, ljus, och mörk choklad, grädde, mjölk, socker, vanilj, gelatin, smör, digestivekex, vinbär, ägg och kakao.

Säljs i 4, 6, 10, 12 bitar

Läs mer

Trio

Tre lager krämig chokladmousse; mörk, ljus och vit. Botten av krispig digestive, pudrad med Valrhonas aromatiska kakao. Ej bakad med nötter och mandel.

Ingredienser: vit, ljus, och mörk choklad, grädde, mjölk, socker, vanilj, gelatin, smör, digestivekex, vinbär, ägg och kakao.

Säljs i 4, 6, 10, 12 bitar

Twiggy

Passionschibouste och hallonyoughurtpannacotta med en botten av hasselnötsmaräng. Kantad av mörk choklad med karamelliserade sesamfrön.

Ingredienser: hallon, passionsfrukt, youghurt, ägg, socker, maizena, hasselnötter, gelatin, mjölk, grädde, Valrhonachoklad 70%, sesamfrö och aprikos.

Säljs i 6, 12 bitar

Läs mer

Twiggy

Passionschibouste och hallonyoughurtpannacotta med en botten av hasselnötsmaräng. Kantad av mörk choklad med karamelliserade sesamfrön.

Ingredienser: hallon, passionsfrukt, youghurt, ägg, socker, maizena, hasselnötter, gelatin, mjölk, grädde, Valrhonachoklad 70%, sesamfrö och aprikos.

Säljs i 6, 12 bitar

Vit choklad-cheesecake

Kompakt, vit chokladcheesecake med botten av digestivekex och toppad med syrlig hallonkompott. Ej bakad med nötter och mandel.

Ingredienser: Philadelphiaost, ägg, gräddfil, vanilj, socker, digestivekex, smör, hallon, maizena,frukt, bär, pektin och vit choklad.

Säljs i 6, 10 bitar

Läs mer

Vit choklad-cheesecake

Kompakt, vit chokladcheesecake med botten av digestivekex och toppad med syrlig hallonkompott. Ej bakad med nötter och mandel.

Ingredienser: Philadelphiaost, ägg, gräddfil, vanilj, socker, digestivekex, smör, hallon, maizena,frukt, bär, pektin och vit choklad.

Säljs i 6, 10 bitar

Xanté dór

Mjölkchokladmousse med karamelliserad honung. Mörk chokladtryffel smaksatt med päroncognacen Xanté mellan två bottnar av mandel och choklad. Toppad med chokladglasyr och krönt med 24 karats bladguld.

Ingredienser: ljus och mörk choklad, grädde, Xanté, honung, ägg, smör, mandel, kakao och mjöl.

Sälj i 4, 6, 10, 12 bitar

Läs mer

Xanté dór

Mjölkchokladmousse med karamelliserad honung. Mörk chokladtryffel smaksatt med päroncognacen Xanté mellan två bottnar av mandel och choklad. Toppad med chokladglasyr och krönt med 24 karats bladguld.

Ingredienser: ljus och mörk choklad, grädde, Xanté, honung, ägg, smör, mandel, kakao och mjöl.

Sälj i 4, 6, 10, 12 bitar

Oscar II

Oscar den II:s favorittårta består av tre spröda mandelmarängbottnar varvade med len smörkräm. Den är täckt av flagad rostad mandel och dekorerad med röda vinbär. Finns i 6, 10 och 12 bitar. Ej bakad med mjöl.

Ingredienser: smör, ägg, grädde, mjölk, mandel, socker, maizena och vanilj.

Säljs i 6, 10, 12 bitar

Läs mer

Oscar II

Oscar den II:s favorittårta består av tre spröda mandelmarängbottnar varvade med len smörkräm. Den är täckt av flagad rostad mandel och dekorerad med röda vinbär. Finns i 6, 10 och 12 bitar. Ej bakad med mjöl.

Ingredienser: smör, ägg, grädde, mjölk, mandel, socker, maizena och vanilj.

Säljs i 6, 10, 12 bitar

Bröllopstårta

Vete-Kattens bröllopstårtor görs helt för hand och innehåller bara naturliga råvaror av bästa möjliga kvalitet. De är lika goda att äta som de är vackra att se på. Tårtorna görs enligt era specifika önskemål och i storlekar från 15 bitar och uppåt.

Den klassiska bröllopstårtan består av vit chokladmousse och smultronkräm eller hallonpannacotta på en cointreauparfymerad sockerkaksbotten. Den är beströdd med daggdroppar med eller utan 24 karats bladguld och dekoreras i övrigt enligt önskemål, med tex. vita eller rosa rosor. Monteras på rak eller svängd ställning. Tårtorna går att få glutenfria, då med nöt- och mandelmarängbotten.

Bröllopstårtor måste beställas minst två veckor i förväg. Välkommen att boka möte med oss via telefon eller mail.

Ladda ned Bröllopsbroschyr

Bakverk

Princess, Mira, Ivoire Dome, Budapest, Frukttartlett… Att läsa en bakelsemeny från ett riktigt
konditori är lite som att resa i tiden, till ett Europa från början av förra seklet. Som en romantisk fläkt av
den gamla världen: polerad mahogny, morgontidningar, klirrande bestick och livréklädda servitörer. Många
av dessa klassiska bakverk skapades också för över hundra år sedan, och är våra mest populära än idag.

Kaffebröd

På Vete–Katten har vi bullfest varje dag! Här finns alla sorters kaffebröd man kan tänka sig: från klassiska
kanel- och kardemummabullar, vetelängder och knyten, wienerbröd och karlsbaderbullar till
mazariner, katalaner, toscabitar och hallongrottor. Och mycket mer.

Kakor

Till ett riktigt kafferep ska man ha sju olika sorters kakor, säger traditionen. Vi har många fler.
På Vete–Katten bakar vi ett tiotal sorters småkakor varje dag, och du kommer inte att sakna någon
av klassikerna. Ljuvligt spröda drömmar, brysselkex, finska pinnar, kolasnittar med deras fylliga sötma,
syltsnittar… Prova att ta en kaka till kaffet nästa gång, det förhöjer upplevelsen.

Pralinsortiment

Praliner

Vete–Kattens berömda praliner är konditorimästare Johan Sandelins särskilda skötebarn.
Han gör dem själv, för hand, och använder bara Valrhonachoklad, Tahitivanilj och färsk grädde.
Det ger praliner med en alldeles enastående ren och balanserad smak. Himmelsk, säger vissa. Prova
själv så får du se. Eller ge bort dem – en mer uppskattad present är svår att hitta, vill vi lova.

Välj själv bland våra 25 pralinsorter. Vi har både nöt-, gluten- och laktosfria praliner.

Presentask med 6 praliner

Presentask med 6 praliner

Presentask med 12 praliner

Presentask med 12 praliner

Presentask med 20 praliner

Presentask med 20 praliner

Bröd

Det är som man brukar säga med gamla kaffebryggare, att de liksom är så “inkörda” att smaken satt
sig i själva maskinen. Att det blir en arom så rik och komplex att den aldrig går att få fram ur en ny maskin
hur mycket man än försöker. Vi tror att samma sak gäller våra bakugnar. Varje natt och varje dag, vecka efter
vecka, år efter år, gräddar deras varma hällar vårt bröd. Vi vill gärna tro att det är det som gör det så speciellt,
som ger det den där extra saftigheten och den unika nyansen i smaken som man inte riktigt kan ta på.

Hyllprodukter

Eftersom det finns en stor efterfrågan på att köpa med sig våra varor hem, förpackar vi mycket av
det vi gör i våra egna fina påsar, askar och glasburkar. De gör sig bra på kökshyllan hemma, eller som
presenter, precis som de är. Bland Vete-Kattens hyllprodukter hittar du våra praliner, skorpor,
kakor, théer, sylter och sortimentet växer hela tiden.